Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe fructe moldovenești pe piața UE: Ce pregătesc autoritățile

© Sputnik / Томас Тхайцук / Accesați arhiva multimediaСливы
Сливы  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii, prunele și cireșele moldovenești - cu cât va crește volumul.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de struguri, prune și cireșe, fără a achita taxele vamale. Autoritățile anunță că vor fi mărite cotele de export pentru aceste produse.

TIR-uri - Sputnik Moldova
Importuri duble față de exporturi: Ce mărfuri oferă Moldova și ce cumpără de la alții

În acest scop, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat miercuri avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Deciziei Comitetului de asociere în Configurația Comerț Republica Moldova – Uniunea Europeană de actualizare a anexei XV la Acordul de Asociere, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014. 

În felul acesta, țara noastră va beneficia de cote tarifare suplimentare, cu o majorare de 50% față de volumul actual pentru struguri și prune și o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireșe – de 2 000 tone. 

Totodată, vor fi majorate volumele de declanșare pentru grâu, orz, porumb și cereale prelucrate, precum și cota la alcoolul etilic. 

La rândul său, Republica Moldova va majora treptat volumul contingentelor tarifare pentru mărfurile originare din UE în cazul cărnii de porc și de pasăre, produselor lactate și zahărului. 

Fluxul de știri
0