Alina Ursu a povestit că minorul care a săvârșit crima face parte dintr-o familie obișnuită și fără vicii. De asemenea, în interacțiunea cu semenii și colegii nu a manifestat niciodată agresivitate.
” Este un copil dintr-o familie completă: mama, tata și doi frați. Nici el și nici familia lui nu s-au aflat niciodată la evidența poliției sau asistentului social. La școală era mereu liniștit. Reușita școlară era bună”, a relatat Alina Ursu.
Și în acest caz, ce l-a determinat pe minor să recurgă la crimă, de dragul unei platforme de joc? Iată cum explică acest comportament psihologul Direcției Reintegrare Socială din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Ana Turuta.
”Situația va fi clară după ce minorul va fi evaluat psihologic minuțios. Dar putem admite că nu a săvârșit intenționat omorul. Chiar dacă a ademenit victima în casa părăsită, nu neapărat a intenționat să o omoare. Probabil că este un copil care nu are capacitatea de a se adapta social”, a explicat Ana Turuta.
Pentru crima săvârșită, minorul riscă închisoare pe viață. Totuși, ar putea primi o pedeapsă mai blândă dacă expertiza psihiatrică va demonstra că are probleme de sănătate mintală.
”A fost pornită urmărirea penală. În cadrul investigațiilor va fi stabilită gravitatea acestui caz. Dacă se va constata că minorul are tulburări psihice? Copilul este evaluat psihologic. Rezultatele vor arăta dacă merge în penitenciar sau va fi luat la evidență de psihiatru”, a precizat Alina Ursu.
În perioada 2018-2019, șapte copii au fost omorâți de către semenii lor.