Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii vor ajunge mai ușor la Chișinău: Cum circulă troleibuzul nr. 34

Abonare
Linia de troleibuz nr. 34 „Chișinău – Trușeni”, care face legătura între Capitală și suburbii, a fost suplinită cu un nou troleibuz. Totodată, a fost relansată linia de troleibuz nr.16 „Str. Uzinelor - str. 31 August 1989”, cu 4 unități de transport noi.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Din 22 ianuarie, pe linia nr. 34 circulă în total 6 troleibuze noi cu propulsie autonomă. Autoritățile municipale au lansat pe linie un nou troleibuz, pentru a rezolva problema fluxului mare de pasageri din localitatea Trușeni spre Chișinău.

troleibuz nr.16 - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru locuitorii Capitalei: O linie de troleibuz a fost relansată – Foto

Troleibuzele de pe linia nr. 34 vor circula între orele 05:35 și 22:00, cu un interval de 7-8 minute în orele de vârf, a anunțat Primăria. Cele 6 troleibuze circulă cu autonomie, adică fără rețea de contact, de la strada Calea Ieșilor până la strada 27 August din comuna Trușeni.

În total, în Capitală au fost lansate în circulație pe 22 ianuarie 5 troleibuze noi cu propulsie autonomă – 4 pe linia nr.16 „Str. Uzinelor - str. 31 August 1989”, care a fost relansată, și unul pe linia nr.34.

Cele 5 troleibuze au fost asamblate la sfârșitul anului 2019, în cadrul Atelierului Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău". Unitățile de transport sunt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 de kilometri. Troleibuzele dispun de sisteme de aer condiționat, 6 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători la fiecare set de scaune, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a explicat pe Facebook de ce a refuzat să participe la evenimentul de lansare pe linii a troleibuzelor. „Nu voi tăia panglici și nu voi da startul unor lucruri care sunt normal să se întâmple într-un proces amplu de dezvoltare”, a scris Ion Ceban.

Totodată, primarul a promis că autoritățile municipale vor face tot posibilul să pună în circulație mai multe unități de transport, inclusiv în suburbii.

Fluxul de știri
0