Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Deși legea este dură, mii de șoferi au fost prinși băuți la volan în 2019

© Sputnik / OsmatescoVictor Manole
Victor Manole - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul anului 2019, în pofida modificărilor operate la Codul Contravențional și Codul Penal cu referire la conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate, au fost depistați 5532 de șoferi care au urcat băuți la volan.
Alarmant: Deși legea este dură, mii de șoferi au fost prinși băuți la volan în 2019

Șeful Inspectoratului Național de patrulare, colonelul Victor Manole, a menționat în studioul Sputnik Moldova că 274 de persoane si-au pierdut viața în accidente rutiere în anul 2019. Cauza acestor accidente a fost, viteza neadaptată, traversarea neregulamentară, neacordarea priorităților pentru pietoni și șofatul în stare de ebrietate.

Colonelul Manole spune că peste 4000 de șoferi au fost depistați în stare avansată de ebrietate, cifra fiind de-a dreptul alarmantă.

„În pofida modificărilor în legislație prin care se prevăd sancțiuni mai dure pentru șoferii prieteni cu paharul, inclusiv privarea dreptului de a deține permisul de conducere, au fost depistați în 2019 peste 5500 de șoferi în stare de ebrietate. Alarmant este faptul că peste 4000 de șoferi au fost depistați în stare avansată de ebrietate”, a punctat șeful INP.

Victor Manole a declarat că în anul 2020 INP și Ministerul de Interne vor promova mai multe inițiative legislative pentru a-i disciplina pe conducătorii auto.

Fluxul de știri
0