Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: A fost exagerat de cald până acum? Dar să vedeți ce ne așteaptă

© Photo : Ion StrungaruApus de soare
Apus de soare - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă în această primă jumătate a iernii am avut parte de temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă a anului, atunci, de săptămâna viitoare, va fi și mai cald: practic trecem din toamnă în primăvară.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Serviciul Meteorologic de Stat anunță astăzi temperaturi mai mult decât generoase: maxime de +3.. +4 grade Celsius.

În același timp, în noaptea de luni spre marți vom avea minime de -3.. -5 grade Celsius. În zilele următoare va fi și mai cald: temperatura aerului ajungând chiar până la +8 grade Celsius.

© Photo : Serviciul Meteorologic de Stat Prognoza meteo pentru 20 ianuarie
Prognoza meteo: A fost exagerat de cald până acum? Dar să vedeți ce ne așteaptă - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 20 ianuarie

De dragul adevărului trebuie să constatăm că temperaturi ridicate am mai avut și în alți ani, și nu doar după anul 2000, ci și în secolul trecut. Astfel, în data de 20 ianuarie 1948 meteorologii au înregistrat o maximă de +12,6 grade Celsius.

În același timp, extrema termică minimă a fost înregistră în 1963, aceasta fiind de -28,4 grade Celsius.

© Photo : Serviciul Meteorologic de Stat Minimele termice din 20 ianuarie
Prognoza meteo: A fost exagerat de cald până acum? Dar să vedeți ce ne așteaptă - Sputnik Moldova
Minimele termice din 20 ianuarie

Perioada de monitorizare este din 1886-2018, asta însemnând că este mai mult decât probabil că, în alți ani, adică până la 1886, pe teritoriul actualei Republici Moldova, au fost extreme cu minus sau cu plus mai mare decât acestea.

Fluxul de știri
0