Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială: Un membru al Statului Islamic, reținut în Moldova - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari Бригада полиции специального назначения "Fulger"
 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un cetățean al Tadjikistanului, membru al organizației extremist-teroriste internaționale ”DAESH”, (Statul Islamic) ce activează în Republica Arabă Siriană, a fost reținut de autoritățile din Moldova.

CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale ”DAESH” (Statul Islamic) a fost reținut de polițiștii de Frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate, în timp ce intenționa să treacă frontiera de stat în baza unui pașaport fals, informează Poliția de Frontieră.

Oamenii legii precizează că acesta, în prezent, se află în Centrul de Plasament al Străinilor al Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

”La ieșire din țară prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, s-a prezentat un bărbat de 28 de ani, care s-a legitimat cu un pașaport, eliberat de autoritățile din Ucraina. În timpul controlului de frontieră, persoana a manifestat un comportament vizibil agitat, fapt ce a condiționat suplimentarea verificărilor asupra documentului de călătorie, care prezenta  indici de falsificare”, precizează instituția printr-un comunicat.

Polițiștii precizează că pe bărbatul a intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, pe cale terestră. Cetățeanul străin de mai mult de un an se afla în vizorul Serviciului de Informații și Securitate, iar urmare a conlucrării și schimbului prompt de informații cu subdiviziunile MAI și Procuratura Municipiului Chișinău, oficiul Principal, a fost confirmată identitatea tânărului, fiind vorba despre un cetățean al Tadjikistan, membru al organizației extremist-teroriste internaționale ”DAESH”, ce activează în Republica Arabă Siriană.

Daesh  terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File) - Sputnik Moldova
Trump amenință să dea drumul teroriştilor ISIS în Europa

De asemenea, bărbatul este anunțat în căutare de către organele de drept ale Republicii Tadjikistan pe motivul implicării acestuia în acțiuni ilicite prevăzute de art. 401 al. 1 din Codul Penal al Republicii Tadjikistan (implicarea ilicită și participarea cetățenilor Republicii Tadjikistan și a persoanelor fără cetățenie în formațiunile înarmate, conflicte armate sau acțiuni militare pe teritoriul altor state) și art. 179 al. 1 punctul 2 (implicarea în comiterea infracțiunilor cu caracter terorist sau alte acțiuni de asistență în vederea comiterii acestora). 

Materialele acumulate privind activitatea ilegală a cetățeanului străin au fost puse la dispoziția autorităților din Tadjikistan, pentru a iniția procedura de extrădare și atragerii la răspundere a străinului. Pe acest caz a fost pornite două cauze penale în baza art. 361 al. 2, art. 362 Cod Penal al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0