Lacrimi și durere, pe aeroportul ”Borispol” din Kiev

© AFP 2024 / ROHHOLLAH VADATIКрушение украинского лайнера рядом с аэропортом Тегерана
Крушение украинского лайнера рядом с аэропортом Тегерана - Sputnik Moldova
Abonare
Trupurile neînsuflețite ale 11 cetățeni ucrainieni, morți în catastrofa aviatică din Iran, au fost repatriate astăzi, transmite RIA Novosti cu referire la postul ”112”.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Potrivit RIA Novosti, în Ucraina au fost aduse corpurile celor 11 cetățeni ai Ucrainei care au decedat în urma catastrofei aviatice din Iran.

Conflictul SUA – Iran: Washingtonul vrea să-și păstreze influența în Orientul Apropiat - Sputnik Moldova
Video
Conflictul SUA – Iran: Washingtonul vrea să-și păstreze influența în Orientul Apropiat

Nouă dintre acestea sunt membrii echipajului avionului de tip Boeing 737-800 al companiei Ukrainian International Airlines, care a fost doborât de o rachetă antiaeriană, lansată de forțele aeriene iraniene, în data de 8 ianuarie 2020. La bordul avionului se aflau în total 179 de persoane – iranieni, cetățeni ai Canadei, Germaniei, Ucrainei, Marii Britanii, Elveției, Suediei și Afganistanului.

Ulterior, Staul Major al Iranului a precizat că avionul a fost lovit deoarece zbura în apropierea unui obiect militar important. După cum se subliniază în declarație, acest lucru s-a întâmplat în condiții de alertă militară sporită, în contextul eventualității unui răspuns al SUA la atacul cu rachete asupra bazelor militare în Irak.

Fluxul de știri
0