Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a promis să deschidă un centru al documentelor de arhivă despre război

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a promis să deschidă un centru al documentelor de arhivă despre Al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. "Noi o să le închidem gura păcătoasă pe care o deschid unii activiști de peste hotar pentru a-și satisface interesele de moment, noi o să le închidem gura cu cu informații veridice fundamentale", a declarat Putin în cadrul întrevederii din Petersburg cu reprezentanții veteranilor și a organizațiilor patriotice.

Președintele rus a adus drept exemplu felul în care acționează Israelul, care nici pentru o secundă nu uită de Holocaust – genocidul evreilor. El a amintit că în curând va efectua o vizită în Israel pentru a participa la inaugurarea monumentului înălțat în memoria victimelor blocadei Leningradului.

"Eu sunt recunoscător de această inițiativă conducerii Israelului și tuturor celor care u fost inițiatorii acestui eveniment. Este un eveniment bun. El amintește de victimele celui de Al Doilea Război Mondial și de cei care au avut o contribuție decisivă la distrugerea națiștilor", a spus șeful statului rus.

"Organizațiile obștești izraeliene și conducerea Israelului fac foarte bine că nu permit lumii să uite de jertfele Holocaustului", a menționat Putin.

Istoria bogată a cimitirului evreiesc din Chișinău poartă amprentele Holocaustului - Sputnik Moldova
Societate
A început reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău
"Apropo, printre victimele Holocaustului, un număr impunător, foarte mare, este al evreilor din Uniunea Sovietică. De asemenea, și noi cu Dvs. nu trebuie să lăsăm să se uite de jertfa altor popoare din URSS, de poporul rus", a adăugat Putin, menționând că din toate victimele suportate de Uniunea Sovietică în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei aproape 70 la sută revin Republicii Sovietice Federative Ruse, adică actualei Rusii.

În acest context, Putin a declarat că "vom înființa un centru al documentelor de arhivă".

"Și noi le vom închide gura celor care încearcă să reinterpreteze istoria, să o pună într-o lumină mincinoasă și să micșoreze rolul taților și buneilor noștri, eroilor noștri, care au murit apărându-și Patria și, practic, întreaga lume de ciuma neagră", a declarat președintele rus.

El a spus că acest site și acest centru "va fi accesibil și pentru cetățenii noștri, și pentru toată lumea".

"Noi nu le vom permite nici măcar să încerce să prezinte istoria într-o lumină proastă. Această gură păcătoasă noi o vom închide cu aceste documente, ca să nu mai încerce acest lucru pe viitor", a mai spus președintele rus.

Fluxul de știri
0