Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Transportatorii, la protest după majorarea prețului la benzină și motorină?

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa
Oleg Alexa - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe benzinării au afișat prețuri mai mari la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-au scumpit în medie cu 70 de bani pentru un litru, iar gazul lichefiat -cu 1,2 lei.
Transportatorii, la protest după majorarea prețului la benzină și motorină?

Potrivit Agenției pentru Reglementare în Energetică, petroliștii ar fi operat aceste majorări fără a anunța prealabil ANRE-ul, așa cum prevede legea. Potrivit unui comunicat al instituției, titularii de licență stabilesc și modifică de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat. Însă petroliștii urmează să prezinte la ANRE calcule în termen de trei zile de la afișarea noilor prețuri, iar până în prezent Agenția nu a recepționat nicio informație referitor la modificările prețurilor la carburanți.

Nemulțumiți de aceste majorări nu sunt doar șoferii, ci și transportatorii care amenință cu proteste. Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a declarant pentru Sputnik Moldova că transportatorii au câteva motive care i-ar face să revină în stradă, la proteste, printre care și majorarea prețului la carburanți.

”Un motiv care ne-ar scoate în stradă este majorarea prețului la motorină. Noi cu 60 de bani până la sfârșitul anului nu rezistăm și vom fi nevoiți să cerem până la sfârșitul acestui an încă o majorare”, a declarat Alexa.

Menționăm că în noaptea de joi spre vineri, mai multe rețele de benzinării au afișat noi prețuri la pompă. De vină ar fi creșterea accizelor şi evoluțiile de pe piețele internaționale.

Fluxul de știri
0