Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Ucrainei, Alexei Goncearuc, și-a dat demisia

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaPrim-ministrul Ucrainei, Alexei Goncearuc
Prim-ministrul Ucrainei, Alexei Goncearuc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful Executivului de la Kiev, Alexei Goncearuc, a anunțat că renunță la funcția sa și a transmis cererea de demisie președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Premierul Ucrainei, Alexei Goncearuc, l-a anunțat pe președintele Vladimir Zelenski că demisionează din fruntea Guvernului.

”Am acceptat această funcție pentru a executa programul președintelui. El este pentru mine un exemplu de onestitate și sinceritate, dar, pentru a înlătura toate dubiile în ceea ce privește respectul și încrederea în șeful statului, am scris cerere de demisie și i-am transmis-o președintelui, care urmează să o transmită parlamentului”, a anunțat Alexei Goncearuc pe pagina sa de Facebook. 

Stafful lui Vladimir Zelenski a anunțat că a primit deja cererea lui Goncearuc, președintele urmând să o examineze în scurt timp. 

Mai devreme, pe site-ul liderului de la Kiev a apărut o petiție, autorii căreia solicitau demisia lui Goncearuc pe care îl acuzau de incomopetență, anunță RIA Novosti. 

Petiția a apărut după ce pe Youtube au fost publicate înregistrări audio în care ar apărea vocea lui Goncearuc. Acesta ar fi organizat o ședință informală cu mai mulți miniștri. În înregistrare răsună critici la adresa președintelui Vladimir Zelenski. Liderul de la Kiev a fost acuzat că are o ”percepție primitivă a proceselor economice”.

Serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri al Ucrainei a anunțat că nu dispune de informații cu privire la autenticitatea înregistrării audio. Alexei Goncearuc a calificat cele întâmplate drept ”intrigi ale adversarilor săi”.

Goncearuc a fost numit premier al Ucrainei pe 29 august 2019. 

Fluxul de știri
0