Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldovagaz vrea să intre pe piețele nereglementate și să livreze gaze comprimate

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Moldovagaz are priorități majore pentru anul 2020, care ar putea aduce beneficii pentru economia națională.
Moldovagaz vrea să intre pe piețele nereglementate energetic și să livreze gaze comprimate

Președintele Consiliului de Administrare al Moldovagaz, Vadim Ceban, a enunțat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova care sunt prioritățile companiei pentru noul an. Printre acestea se numără intrarea pe piețele energetice nereglementate, furnizarea gazelor comprimate pentru mijloacele de transport din Republica Moldova, dar și explorarea pieței energiei termice și electrice.

”Planurile sunt ca să intrăm pe piețele nereglementate energetic, să aducem și eficiență energetică pentru economia Republicii Moldova, cooperând cu autoritățile publice locale. Vorbesc despre posibilitatea furnizării gazelor comprimate pentru alimentarea mijloacelor de transport, astfel putem aduce eficiență energetică în proporție de 50 de procente. O altă prioritate este intrarea pe piața energiei termice și electrice. Sunt priorități trasate și lucruri interesante care urmează să se întâmple”, a declarat Vadim Ceban.   

La 6 octombrie 2011, odată cu Adunarea Ministerială a Consiliului de Miniştri ai Comunităţii Energetice de la Chişinău s-a decis avansarea liberalizării şi deschiderii pieţelor energetice în spaţiul Comunităţii Energetice prin adoptarea deciziei de implementare a ”pachetului energetic III”, care reprezenta o etapă mai avansată şi mai hotărâtă de deschidere a pieţelor europene de energie. Noutatea acestui pachet, comparativ cu pachetul I şi II, sunt cerințele pentru separarea proprietăţii operatorilor de transport a electricității pentru un acces nediscriminatoriu la reţea şi întărirea competiției.

Fluxul de știri
0