Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât timp vom mai călători cu trenul în Republica Moldova

© Photo : Căile Ferate ale MoldoveiTren Chișinău
Tren Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Transportul cu trenul pierde din popularitate în Moldova. Ultimele date ale Biroului Național de Statistică arată că și companiile preferă alt tip de transport decât cel feroviar, dar și călătorii evită transportul feroviar.

CHIȘINĂU, 17 – Sputnik. Biroul Național de Statistică vine cu noi date despre situația transportului de mărfuri și pasageri. Acestea scot la iveală faptul că moldovenii renunță la călătoriile cu trenul, dar și companiile încep să se orienteze mai mult spre alte tipuri de mijloace.

Tren ars în Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Tren cu 54 de vagoane, în flăcări – Video
Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2019, cu trenul au fost livrate 3,9 milioane de tone de marfă, ceea ce reprezintă o scădere cu aproximativ 15 procente față de anul precedent.

La capitolul pasageri, situație este și mai proastă. În perioada de referință numărul de persoane care au călătorit cu trenul a scăzut cu 30 la sută, ajungând la valoarea de 1,1 milioane de pasageri.

Un ușor regres a fost înregistrat și la călătoriile cu avionul, unde numărul de pasageri care au optat pentru deplasările pe calea aerului s-a redus cu puțin peste două la sută. Pe de altă parte, volumul de mărfuri livrate cu aeronavele a crescut cu peste 20 de procente, atingând valoarea de 1,4 milioane de tone.

La transportul rutier și fluvial nu s-au înregistrat schimbări esențiale.

Fluxul de știri
0