Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Republica Moldova va fi înființat un muzeu de istorie a evreilor

© Sputnik / Ирина ЛяховаХолокост Тирасполь
Холокост Тирасполь - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Chișinău au studiat și evaluat nivelul de implementare al proiectelor inițiate în sprijinul comunității evreiești din țara noastră.

CHIȘINĂU, 16 – Sputnik. Cimitirul evreiesc din Chișinău va fi reabilitat, iar în scurt timp ar putea fi înființat un muzeu de istorie a evreilor din Republica Moldova.

Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Incitant: Cimitirele ar putea deveni o atracție turistică în Republica Moldova

În cadrul unei întrevederi a premierului Ion Chicu cu vicepremierul Sergiu Pușcuța, șeful Cabinetului a fost informat că pentru anul 2020 s-au alocat 1,4 milioane de lei, resurse necesare pentru întreținerea cimitirului evreiesc. Totodată, Pușcuța a anunțat că mijloace financiare pentru reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău au fost alocate de Guvern și în 2018, acestea însă nu au fost valorificate. Totodată, la finele acelui an, monumentul istoric a fost transmis din gestiunea Consiliului municipal Chișinău în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care este responsabil inclusiv de crearea muzeului evreilor.

Astfel, un muzeu de istorie a evreilor din Republica Moldova ar putea fi deschis pe strada pietonală din Chișinău. Șeful executivului a solicitat ca responsabilii de la minister să organizeze o ședință cu comunitatea evreiască pentru a discuta subiectul amplasării muzeului.

Fluxul de știri
0