Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce Kadîrov a renunțat temporar la exercitarea atribuțiilor - detalii

© Sputnik / Said Tsarnaev / Accesați arhiva multimediaГлава Чеченской Республики Рамзан Кадыров
Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunțat că nu-și va putea exercita  atribuțiile din motiv de incapacitate temporară de muncă.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, urmează un curs de tratament, a comunicat pentru RIA Novosti consilierul acestuia Alvi Karimov.

Anterior, pe site-ul Guvernului cecen a fost publicată o dispoziție a lui Ramzan Kadîrov prin care premierul Muslim Huciev va exercita interimatul funcției de șef al regiunii pe perioada ”incapacității temporare de muncă”.

”Președintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, urmează un curs de tratament, fiind necesare un șir de proceduri medicale”, a explicat Karimov.

Potrivit acestuia, ”Constituția Republicii Cecene prevede ca, în cazul incapacității temporare de muncă sau a aflării în concediu, atribuțiile șefului regiunii să fie încredințate reprezentantului Guvernului”.

”Este o practică obișnuită... exercitată de toți subiecții”, a menționat Karimov. El a amintit că anterior, în timpul concediilor lui Kadîrov, îndatoririle acestuia au fost exercitate în repetate rânduri de Huciev și de predecesorii acestuia.

Fluxul de știri
0