Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Constantin Rusnac: Mulți nu cunosc că Ștefan Petrache a fost și poet

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Rusnac
Constantin Rusnac - Sputnik Moldova
Abonare
Compozitorul Constantin Rusnac a povestit pentru Sputnik Moldova că regretatul Ștefan Petrache a fost „o mare personalitate”, un cântăreț cu o voce de aur, dar și un om modest.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Compozitorul Constantin Rusnac a recunoscut că jurnalistul Andrei Porubin de la Sputnik Moldova l-a contactat într-un moment când abia aflase vestea decesului lui Ștefan Petrache și avea „lacrimi în ochi”. 

Biserica ortodoxa Sfinta Cuvioasa Teodora de la Sihla - Sputnik Moldova
Programul funeraliilor regretatului Ștefan Petrache - detalii

„Ștefan Petrache este o mare personalitate. Așa mă doare sufletul când vorbesc la trecut despre el...”, a spus Constantin Rusnac.

Compozitorul a adăugat că Ștefan Petrache „a fost un mare cântăreț, un cântăreț care înțelegea dramaturgia cântecului, știa cum să-l facă pentru a ajunge la inima ascultătorului în modul cel mai convingător”. Dar, totodată, „pe el nu-l interesa dacă are sau ba o voce frumoasă, cu toate că avea o voce de aur”, a menționat Constantin Rusnac.

El a adăugat că compozitori precum Valentin Dânga, Anatol Rusnac au avut „un noroc fantastic” că Ștefan Petrache le-a interpretat cântecele.

„Dar mulți nu știu că Ștefan Petrache a fost un poet. Chiar vorbeam cu el: „De ce nu publici poeziile?”. Iar el zice: „Dar nu..., că eu nu sunt poet”. Modestia lui nu l-a lăsat să intre și în tagma poeților”, a povestit Constantin Rusnac.

El a precizat că unul dintre cântecele sale despre mamă „are versuri extraordinare scrise de Ștefan Petrache”.

Ștefan Petrache va fi înmormântat joi, 16 ianuarie. Artistul emerit a decedat în seara de 13 ianuarie, cu puțin timp înainte de miezul nopții, la vârsta de 70 de ani. Ștefan Petrache s-a născut la 8 mai 1949, în satul Vânători, din raionul Nisporeni.

Fluxul de știri
0