Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ce au discutat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu echipa de coordonare a proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” din partea Băncii Mondiale, care se află în misiune de supraveghere în Moldova.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Premierul Ion Chicu și specialiștii Băncii Mondiale au radiografiat implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, pentru implementarea căruia Moldova a împrumutat 20 de milioane de dolari. Acesta prevede comasarea mai multor servicii guvernamentale existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus numărul de documente necesare și durata de prestare a serviciilor publice.

Кабинет министров  - Sputnik Moldova
Politică
Ședință la Executiv: Toți primarii din țară, chemați la Guvern

În debutul discuției, șeful Cabinetului de Miniștri a evidențiat faptul că acest proiect este foarte important pentru întreaga țară.

„Ne propunem să determinăm consumul extrem de rațional al resurselor în cadrul acestui proiect și să digitalizăm cât se poate de curând cele mai solicitate servicii publice”, a declarat premierul.

IOn Chicu a remarcat faptul că digitalizarea serviciilor publice este o prioritate pentru actualul Guvern, iar implementarea proiectului va fi monitorizată minuțios.

Termenul de implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” este anul 2023 şi este realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Fluxul de știri
0