Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla în relațiile moldo-ruse după schimbarea Guvernului de la Moscova

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăul mizează pe continuarea dialogului cu Federația Rusă chiar și după schimbarea Guvernului de la Moscova. Declarația aparține ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, și a fost făcută în exclusivitate pentru Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Moldova se așteaptă să continue dialogul strategic cu Rusia chiar și după schimbarea garniturii guvernamentale care are loc în aceste zile în Federația Rusă. Afirmația este făcută de șeful diplomației de la Chișinău, Aurel Ciocoi. Mai mult, oficialul moldovean spune că continuă discuțiile pentru obținerea creditului de 500 de milioane de dolari din partea Rusiei continuă.

Аурел Чокой - Sputnik Moldova
Politică
Aurel Ciocoi, negocieri cu ușile închise cu Serghei Lavrov

”Memoria instituțională rămâne indifirent de schimbarea guvernelor. Abordarea serioasă în relațiile internaționale constă exact în asigurarea continuității celor convenite. Avem deplină încredere în partenerii noștri din Federația Rusă că înțelegerile convenite vor fi respectate. Prin urmare avem încrederea că pe parcursul anului vom avea vizite ale oficialilor din Federația Rusă”, a mai adăugat Ciocoi.

Astăzi, Vladimir Putin a semnat decretul de numire a prim-ministrului Mihail Mișustin, anunța serviciul de presă al Kremlinului. Tot astăzi, Duma de Stat a aprobat candidatura lui Mișustin pentru funcția de șef al guvernului, în favoarea lui au votat 383 de deputați, iar 41 s-au abținut.

Fluxul de știri
0