Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia a fost eliberată din arest

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaРассмотрение жалобы на арест К. Цуркан
Рассмотрение жалобы на арест К. Цуркан - Sputnik Moldova
Abonare
Moldoveanca Carina Țurcan, acuzată în Rusia de spionaj, a fost eliberată din arest. Instanța a dat curs solicitării avocatului acesteia.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Curtea de Apel a eliberat-o din arest pe Carina Țurcan, fost membru al Consiliului de Administrație al companiei Inter RAO, a anunțat avocatul ei, Evgheni Smirnov, citat de RIA Novosti.

"I-au fost interzise anumite acțiuni, în special, să părăsească domiciliul pe timp de noapte, să utilizeze mijloacele de comunicare și să contacteze martorii", a spus avocatul.

НАТО - Sputnik Moldova
Rusia
Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan în favoarea NATO
Țurcan a fost arestată în iunie 2018. Potrivit avocatului ei de atunci, ea este acuzată de faptul că în august 2004 ar fi lucrat pentru serviciile de informații moldovenești. În aprilie 2015, femeia a primit o versiune electronică a proiectului documentului Ministerului Energeticii cu privire la unele aspecte ale activității companiilor energetice rusești pe canalul cooperării internaționale. La sfârșitul lunii septembrie 2015, ea ar fi transmis documentul Serviciului de Informații și Securitate al Moldovei. Țurcan respinge acuzațiile aduse.

Dosarul a fost clasificat ca “strict secret”. Potrivit surselor RIA Novosti, în domeniul energetic Țurcan participa la activitățile de livrare a curentului electric din Rusia în Ucraina și din Ucraina în Crimeea, în perioada 2014-2015. Potrivit publicației RBK, FSB o suspectează de transmiterea către România, țară membră NATO, a informațiilor legate de acest subiect. Potrivit altei ipoteze, informațiile transmise vizează proiectul construcției în Turcia a Centralei Atomoelectrice “Akkuyu”.

Fluxul de știri
0