Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban l-a omagiat pe Mihai Eminescu împreună cu o delegație de la București - Video

© Facebook / Noua GenerațieBustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chișinău
Bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, în ziua în care se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului național, împreună cu o delegație oficială de la Bucureşti, condusă de viceprimarul Aurelian Bădulescu.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a povestit că și-a început ziua cu discuții despre Eminescu cu fiica sa elevă Ilinca, adăugând că „marele poet ar trebui să fie omagiat în fiecare zi” pentru creația sa.

Ion Ceban le-a mulțumit „prietenilor și colegilor din București” care au venit la Chișinău pentru a sărbători împreună „această Zi a Culturii”.

La rândul său, viceprimarul de București Aurelian Bădulescu a mulțumit pentru invitația de a vizita Chișinăul și a sărbători împreună această zi.

Ulterior, în declarații pentru presă, după ce un reporter a insistat bunăoară ca Ion Ceban să-i răspundă „în ce limbă a scris Eminescu”, Aurelian Bădulescu a spus că această zi „trebuie tratată cu maturitate”, fiind necesar „un nou nivel de abordare”.

Ce cunosc moldovenii despre Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
Video
Ce cunosc moldovenii despre Mihai Eminescu – Video

Aurelian Bădulescu a remarcat că observă „fel de fel de chestii care țin de șicanări”, dar că „democrația trebuie respectată” și „atât timp cât un vot liber exprimat își face efectul, trebuie respectat”.

Reprezentanții primăriilor de la Chișinău și București vor merge astăzi și la un spectacol dedicat celei de-a 170-a aniversări de la naşterea poetului Mihai Eminescu, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Delegaţia din Bucureşti se află la Chișinău pentru a participa la şedinţa comună a consiliilor celor două municipalități, la care va fi examinat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria Chișinău și Primăria București pe 4 noiembrie 1999.

Primarul Ion Ceban a subliniat că „în premieră, consilierii de pe ambele maluri ale Prutului şi-au dat întâlnire la Chişinău” și că „avem ce învăţa şi prelua de la colegii noștri români".

Fluxul de știri
0