Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre înăsprirea condițiilor pentru candidații la funcția de președinte

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaЕжегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию
Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a propus înăsprirea condițiilor pentru candidații la funcția de președinte al Rusiei.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a propus înăsprirea condițiilor pentru viitorii candidați la funcția de președinte al Rusiei: ei trebuie să fi locuit în Rusia cel puțin 25 de ani și să nu fi deținut niciodată cetățenia altui stat.

“Trebuie să existe condiții mai aspre pentru persoanele care pretind funcția de președinte al Federației Ruse. Propun să fie introduse condiții precum cea de a locui permanent pe teritoriul Rusiei cel puțin 25 de ani, precum și lipsa cetățeniei altui stat sau permis de ședere în altă țară, nu doar în momentul participării la alegeri, dar oricând”, a spus Putin în mesajul adresat Adunării Federale.

“Rostul, misiunea serviciului în folosul statului constă anume în servire. Persoana care alege această cale trebuie, înainte de toate, să decidă că își leagă viața de Rusia, de poporul nostru, în niciun caz altfel, fără nuanțe și concesii”, a adăugat președintele.

În prezent, potrivit legislației, președintele Rusiei poate fi ales orice cetățean cu vârsta de cel puțin 35 de ani, care locuiește permanent în Rusia de cel puțin 10 ani. Nu poate candida pentru această funcție o persoană care deține cetățenia altui stat, are permis de ședere în altă țară sau alt document care oferă dreptul de ședere a cetățeanului rus pe teritoriul altui stat.

Fluxul de știri
0