Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre dedolarizarea economiei rusești - detalii

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dedolarizarea economiei Rusiei - o reacție de răspuns la caracterul imprevizibil al politicii economice americane. De această părere este ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Moscova examinează chestiunea dedolarizării ca pe o reacție de răspuns la caracterul imprevizibil al politicii economice americane, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov în cadrul unui interviu oferit pentru Times of India.

BRICS - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia va promova dedolarizarea comerțului în cadrul BRICS

"Pe fundalul utilizării tot mai agresive a administrației americane a instrumentelor financiare de presiune asupra Rusiei prin intermediul sancțiunilor, Rusia continuă procesul de dedolarizare treptată a economiei. Concomitent cu principalii noștri parteneri, inclusiv India, lucrăm asupra unor mecanisme economice și legale care reduc impactul negativ al restricțiilor asupra dezvoltării comerțului și investițiilor și legăturilor bilaterale", a subliniat ministrul.

După cum a menționat Lavrov, printre principalele direcții de lucru se numără decontările reciproce în monedele naționale și evitarea legăturii în dolar. El a amintit, de asemenea, că la mijlocul anului trecut, au fost semnate acorduri de decontare și plăți cu China și Turcia, iar la summitul BRICS, părțile au convenit să deschidă conturi corespondente în băncile lor centrale.

În plus, continuă pregătirea unui nou acord dintre Moscova și New Delhi privind protecția reciprocă a investițiilor, a adăugat Lavrov.

Miercuri, șeful Ministerului rus de Externe va vizita New Delhi și va purta discuții cu omologul său indian Subramanian Jaishankar.

Fluxul de știri
0