Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Dovada clară că vremea a luat-o razna – Priviți pe geam afară

© Sputnik / Yana ZaharovaСолнце зимой
Солнце зимой - Sputnik Moldova
Abonare
Că avem temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă a anului, mijlocul iernii, este mai mult decât o evidență. Dar că acestea constituie un decalaj de 20-30 de grade Celsius este deja o adevărată amenințare.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Datele statistice ale Serviciului Hidrometeorologic de Stat scot în evidență o situație amenințătoare. Astăzi minimele termice variază între -7.. -2 grade Celsius, în timp ce acum câteva decenii acestea variau între -10.. -20 de grade, dacă nu erau și mai joase. Spre exemplu, din 1886 până în 2020, cea mai joasă temperatură înregistrată în ziua de 15 ianuarie a fost atestată în anul 1963: -24,2 grade Celsius.

În același timp, din 1886 până în 2020, cea mai ridicată temperatură înregistrată în ziua de 15 ianuarie a fost atestată în anul 2007: +10,9 grade Celsius.  

Aceste date oficiale ale Serviciului Hidrometeorologic de Stat confirmă faptul că, deja de mai mulți ani, avem parte de ierni extrem de calde pentru zona noastră meteorologică. 

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Extreme termice la Chișinău pentru 15.01.2020
Prognoza meteo: Dovada clară că vremea a luat-o razna – Priviți pe geam afară  - Sputnik Moldova
Extreme termice la Chișinău pentru 15.01.2020

Voim menționa că astăzi ziua va fi cald: maximele vor ajunge la tocmai +10 grade Celsius la sud, +9 la Centru și +8 la nord.

Noapte de miercuri spre joi va fi mult mai puțin răcoroasă decât precedentele, astfel minimele vor atinge cu greu -3 grade în rod, iar la sud vom avea minime de doar -1 grad Celsius.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Statmeteo 15 ianuarie 2020
Prognoza meteo: Dovada clară că vremea a luat-o razna – Priviți pe geam afară  - Sputnik Moldova
meteo 15 ianuarie 2020

Nu mai puțin grav este că de astăzi până marțea din săptămâna viitoare nu va cădea nici un strop de ploaie sau un fulg de zăpadă.

Fluxul de știri
0