Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ipoteză interesantă despre interdicția aplicată de SUA lui Vlad Plahotniuc – expert

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
SUA l-au declarat persona non-grata pe Vlad Plahotniuc, dar aceasta nu este cea mai dură pedeapsă pe care o are la dispoziție statul american. Plahotniuc este păstrat cumva „în rezerva” SUA, pentru „timpuri mai favorabile”, a presupus analistul Corneliu Ciurea.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. După ce Departamentul de Stat al SUA i-a impus, pe 13 ianuarie, interdicția de intrare pe teritoriul american, este clar că Vlad Plahotniuc „va avea dificultăți în a intra în Statele Unite, acolo unde, din câte cunoaștem, deține anumite proprietăți”, a comentat pentru Sputnik Moldova expertul politic Corneliu Ciurea.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Vlad Plahotniuc, alungat și din SUA – Iată ce a decis Departamentul de Stat

Interdicția înseamnă „un vot de blam care i-a fost dat de Statele Unite și, desigur, aceste lucruri i-ar putea crea anumite probleme în aflarea lui în alte state, în cazul în care alte state vor ține cont de poziția SUA”, a adăugat expertul politic.

Totuși, ar trebui să recunoaștem, potrivit lui Corneliu Ciurea, că această interdicție nu este dintre cele mai dure.

„Din această cauză, cred că SUA, deocamdată, nu sunt dispuse să meargă până la ultima consecință, să-l urmărească politic pe dl Plahotniuc, astfel încât el va avea în continuare o anumită libertate de mișcare”, a apreciat expertul politic.

Declarâdu-l pe Vlad Plahotniuc persona non-grata, Statele Unite „transmit un mesaj limpede tuturor că dl Plahotniuc nu este binevenit nici în Republica Moldova revenit ca politician”, a adăugat Corneliu Ciurea.

Pe de altă parte, în opinia politologului, s-ar părea că Plahotniuc „este sau va fi ținut cumva în rezervă” de SUA. „Poate pentru alte timpuri, care ar putea să fie ceva mai favorabile pentru el peste un anumit interval de timp”, a presupus Corneliu Ciurea.    

Precizăm că nu se cunoaște cu certitudine unde se află în prezent Vladimir Plahotniuc.      

Fluxul de știri
0