Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Guvernul Federației Ruse, în frunte cu Dmitri Medvedev, și-a dat demisia

© Sputnik / Екатерина Штукина / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Д. Медведев провел совещание с вице-премьерами РФ
Премьер-министр РФ Д. Медведев провел совещание с вице-премьерами РФ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cabinetul de miniștri al Federației Ruse, condus de premierul Dmitri Medvedev, și-a dat demisia cu puțin timp în urmă.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Guvernul Federației Ruse și-a dat demisia in corpore. Despre asta premierul Dmitri Medvedev l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti

”Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martori ai schimbărilor și priorităților anunțate de președinte pentru anul în curs. Președintele a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Când vor fi operate, aceste schimbări vor modifica nu doar mai multe articole din Constituție, ci în general echilibrul puterii”, a declarat Dmitri Medvedev la întâlnirea cu Vladimir Putin.

Premierul în exercițiu a menționat că schimbările vor viza puterile legislativă, executivă și judecătorească. ”În acest context este clar că noi trebuie să-i oferim președintelui posibilitatea de a adopta toate deciziile necesare în acest sens. În aceste condiții, consider că ar fi corect, în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, Guvernul în actuala componență să-și dea demisia, a adăugat Medvedev.

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Rusia
Ce spune Vladimir Putin despre reforma constituțională în Rusia - detalii

Liderul de la Kremlin i-a mulțumit Guvernului pentru colaborare și a precizat că în scurt timp se va întâlni cu fiecare membru al Cabinetului de miniștri. Între timp, președintele Rusiei i-a rugat să execute sarcinile pe care le au fără abateri. 

Mai mult, Putin a anunțat despre intenția de a institui funcția de adjunct al președintelui Consiliului de Securitate care ar urma să-i revină lui Dmitri Medvedev.

Mai devreme, în adresarea către Adunarea Federală, liderul de la Kremlin a propus ca Duma de Stat nu doar să ia act de candidatura premierului, ci să și o aprobe. Acest lucru va schimba radical sistemul politic din Federația Rusă și va eficientiza interacțiunea dintre puterile executivă și legislativă. 

Fluxul de știri
0