Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a desemnat candidatul la funcția de șef al Guvernului rus

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaÎntrevederea dintre Vladimir Putin și Mihail Mișustin
Întrevederea dintre Vladimir Putin și Mihail Mișustin - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de prim-ministru al Federației Ruse se va întâlni mâine, pe 16 ianuarie, cu toate fracțiunile. În aceeași zi, Duma de Stat va examina posibilitatea desemnării acestuia în fruntea Guvernului.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, i-a propus șefului Serviciului Fiscal Federal al Rusiei, Mihail Mișustin, funcția de prim-ministru. Liderul de la Kremlin a luat această decizie, iar ulterior candidatura lui Mișustin a fost inclusă pe agenda Dumei de Stat pentru examinare.

”Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu Mihail Mișustin și i-a propus să ocupe fotoliul de șef al Guvernului. După ce a primit consimțământul, el a înaintat candidatura lui Mișustin la funcția de prim-ministru” - se menționează într-un comunicat de presă emis de Kremlin.

Cabinetul de miniștri al Federației Ruse, condus de premierul Dmitri Medvedev, și-a dat demisia în această după-amiază, în contextul în care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse, care i-ar oferi Dumei de Stat nu doar posibilitatea de a lua act de candidatura desemnată la funcția de prim-ministrului, ci și să o aprobe prin vot. Alte modificări se referă la înăsprirea condițiilor pentru cei care își doresc să devină președinte al Rusiei.

Mâine, toate fracțiunile se vor întâlni și vor purta discuții cu Mihail Mișustin. În aceeași zi, Duma de Stat va examina candidatura lui la funcția de prim-ministru.

Fluxul de știri
0