Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Au ajuns la Primărie: Transportatorii vor șapte lei pentru o călătorie cu microbuzul

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa și Veceaslav Găină
Oleg Alexa și Veceaslav Găină - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Transportatorii cer majorarea prețului pentru călătoriile urbane. Solicitarea a fost expediată deja Primăriei Chișinău.
Au ajuns la Primărie. Transportatorii vor șapte lei pentru o călătorie cu microbuzul

Dacă Consiliul Municipal Chișinău va da curs acestor solicitări, prețul pentru o călătorie cu microbuzul ar urma să coste șase sau șapte lei. Administratorul unor linii de microbuz Veaceslav Găină a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că prețul de cost al unei astfel de călătorii este de nouă sau chiar zece lei. Mai mult, solicitarea a fost înaintată Primăriei.

”Prețul de cost al unei călătorii este de nouă sau zece lei, iar acum noi solicităm șase sau șapte lei. Transportul public în Chișinău este subvenționat de către Primărie. Noi acceptăm și această subvenționare, nu neapărat să scoată fiecare om bani din buzunar. Oamenii nu vor putea ajunge în anumite zone unde nu are acces transportul public”, a declarat Veceslav Găină.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că dacă autoritățile municipale vor da curs solicitărilor, atunci microbuzele vor dispărea din Chișinău, numărul acestora reducându-se în ultima perioadă de la 1800 de unități la 700.

”Numărul unităților de transport s-a redus semnificativ. De la 1800 la 700. Microbuzele vor dispărea din Capitală nu pentru sunt nocive orașului, ci din motiv că nu sunt rentabile”, a declarat Oleg Alexa.

Menționăm că și transportatorii, care au obținut de la 1 ianuarie 2020 majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane, nu se opresc aici și mai solicit o majorare. Aceştia spun că mai multe localităţi ar putea rămâne fără linii de transport public, deoarece o mare parte dintre mijloacele auto antrenate în transportarea de pasageri nu vor fi în stare să treacă testarea tehnică.

Fluxul de știri
0