Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Morari
Viorel Morari - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana, la solicitarea procurorilor. Acuzatorii de stat au cerut însă mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile. 

Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vlad Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Politică
Noul procuror general dă de pământ cu Viorel Morari: Ce spune despre furtul miliardului

”Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”, subliniază Procuratura.

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, la indicația procurorului general, Alexandr Stoianoglo, au fost efectuate percheziții la Procuratura Anticorupție, iar ulterior șeful instituției, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă determinată.

Mai devreme, Stoianoglo a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc s-a desfășurat cu grave abateri. Procurorul general l-a criticat în acest sens pe Viorel Morari, despre care a spus că ar fi tergiversat intenționat dosarele privind frauda bancară.

Fluxul de știri
0