Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Abhaziei a demisionat: Ce va urma

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПодведение итогов президентских выборов в Абхазии
Подведение итогов президентских выборов в Абхазии - Sputnik Moldova
Abonare
Raul Khadjimba și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Abhaziei, a anunțat vicepreședintele republicii Aslan Bartsits.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Președintele Abhaziei, Raul Khadjimba, a demisionat din funcție. El a semnat un document în acest sens, a comunicat vicepreședintele republicii Aslan Bartsits.

”Da, pentru a evita vărsările de sânge și pentru a menține o oarecare stabilitate, el a luat decizia de a semna documentul respectiv”, a menționat vicepreședintele.

Documentul intră imediat în vigoare. Întrebat despre posibila participare a lui Khadjimba în alegerile repetate, Bartsits a declarat: ”Vom decide acest lucru”.

Potrivit vicepreședintelui, în republică a venit de asemenea consilierul liderului rus Vladislav Surkov ”pentru a reglementa situația”.

Vineri, 10 ianuarie, Curtea Supremă din Abhazia a anulat rezultatele alegerilor prezidențiale care au avut loc în septembrie 2019. Ulterior, CEC a anunțat alegeri repetate pe data de 22 martie curent. Din punct de vedere juridic, alegerile se numesc repetate, însă la ele ar putea să participe și candidați noi.

Înainte de aceasta, Parlamentul Abhaziei i-a recomandat lui Khadjimba să plece din funcția de președinte. În proiectul adoptat de deputați se spune că această propunere a fost înaintată din cauza situației social-politice încordate din republică, în scopul evitării unei destabilizării continue în societate.

Fluxul de știri
0