Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Miller, despre finalizarea construcției ”Nord Stream - 2": Rusia va reuși

© Sputnik / Александр Гальперин / Accesați arhiva multimediaПредседатель правления ПАО "Газпром" Алексей Миллер
Председатель правления ПАО Газпром Алексей Миллер - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Gazprom-ului este convins că Federația Rusă va reuși să finalizeze construcția gazoductul Nord Stream - 2 cu forțele proprii - detalii.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Rusia va reuși să finalizeze construcția gazoductului ”Nord Stream - 2” cu puteri proprii, însă pentru aceasta va fi nevoie de o perioadă mai mare de timp. Declarația a fost făcută de șegul Gasprom, Alexei Miller, în cadrul unei emisiuni realizate de ”Russia 1”.

"În prezent, riscurile procesului tehnologic vor fi acoperite cu puterile noastre, iată de ce ”Nord Stream - 2” va finalizat. Desigur, pentru aceasta vom avea nevoie de mai mult timp, însă nu există obstacole de ordin tehnic care ar împiedica finalizarea conductei cu puterile noastre, a declarat Miller.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei conferințe comune cu cancelarul german Angela Merkel că va reuși să finalizeze gazoductul cu forțe proprii.

Liderul rus a subliniat că gazoductul Nord Stream - 2 urmează să fie construit și dat în exploatare până la sfârșitul anului 2020 sau în primul trimestru al anului viitor.

Proiectul "Nord Stream 2"

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

Северный поток-2 - Sputnik Moldova
Politică
Forbes: Sancțiunile SUA nu vor împiedica construcția Nord Stream - 2

De realizarea proiectului se ocupă compania Nord Stream 2 AG. Jumătate din mijloace vor fi investite de Gazprom, restul vor fi oferite de partenerii europeni, Shall, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.

SUA se pronunță împotriva proiectului și promovează în Europa propriul gaz lichefiat. Împotriva Nord Stream – 2 se pronunță, de asemenea, Ucraina, care are temeri că va pierde veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc, dar și Polonia, Letonia și Lituania.

În favoarea proiectului se pronunță Germania și Austria, interesate de livrarea sigură a gazului, precum și Norvegia, guvernul căreia deține 30 la sută din acțiunile companiei Kvaerner, unul din executorii lucrărilor de construcții.

Fluxul de știri
0