Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focuri de armă şi luare de ostatici la Criuleni: Mai multe persoane rănite

© Pixabay / fsHHGirofar al mașinii de poliție
Girofar al mașinii de poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţie gravă în localitatea Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni. Trei persoane au fost rănite sâmbătă seară de un individ înarmat.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Un bărbat a rănit trei persoane dintr-un pistol de model Baikal în localitatea Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni. Acesta a fost reţinut de Poliţia Criuleni. La faţa locului au intervenit şi luptătorii „Fulger”.

Ofiţerului de presă al Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a comunicat pentru Sputnik Moldova că cele trei persoane care au fost rănite veniseră în ospeţie la făptaş şi au consumat împreună băuturi alcoolice, după care între aceştia s-ar fi iscat un conflict. Gazda a scos un pistol deţinut legal şi a tras mai multe focuri de armă.

© Photo : Inspectoratul de Poliție CriuleniPistol de model Baical
Focuri de armă şi luare de ostatici la Criuleni: Mai multe persoane rănite - Sputnik Moldova
Pistol de model Baical

În momentul în care angajații Poliţiei au intervenit la faţa locului, bărbatul s-a baricadat în casă, luând ostatice persoanele aflate în locuinţa sa, şi a tras focuri de armă în direcţia oamenilor legii. Din fericire, nimeni dintre aceştia nu a fost rănit.

În scopul imobilizării agresorului, poliţiştii au efectuat trei împușcături de avertisment în plan vertical, cu imobilizarea ulterioară a bărbatului.

La moment toate victimele sunt transportate la Spitalul de Urgență din municipiul Chișinău. Potrivit sursei, persoanele au fost rănite în abdomen şi picior, una fiind în stare gravă.

© Photo : Inspectoratul de Poliție CriuleniGrenadă
Focuri de armă şi luare de ostatici la Criuleni: Mai multe persoane rănite - Sputnik Moldova
Grenadă
”În urma cercetării locului comiterii infracțiuni, în gospodăria făptuitorului au fost depistate și ridicate o armă cu țeavă listă calibru 16mm cu Nr. 162994-57 deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată ( două încărcătoare pentru pistolul de model"Baikal 442" dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic si 2 arme cu aer comprimat”, a precizat ofiţerul de presă al MAI.

La moment, angajații IP Criuleni desfășoară acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale, pornită în temeiul art. 27-145, art. 349 art. 290 și art.280, iar suspectul a fost dus la IP Criuleni pentru a fi reținut în baza art.166 cod penal al RM. Alte circumstanțe se stabilesc.

Fluxul de știri
0