Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu economia Republicii Moldova: Prognozele Băncii Mondiale

© Sputnikденьги
деньги  - Sputnik Moldova
Abonare
Economia Republicii Moldova va înregistra o creștere de 3,6 procente în 2019 și nu va depăși acest ritm în 2020. Aceste sunt prognozele Băncii Mondiale publicate în ultimul raport ”Perspectivele Economice Globale”.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Republica Moldova va înregistra un avans economic de 3,6 la sută în 2019, arată estimările Băncii Mondiale. Cifra este mai mică decât cea înregistrată în 2018, când PIB-ul a avut o creștere de patru procente.

Cântar - Sputnik Moldova
PIB-ul a crescut în 2019, dar n-avem niciun motiv de bucurie – Iată de ce

Mai mult, prognozele specialiștilor Băncii Mondiale arată că și în 2021 această valoare va rămâne neschimbată.

Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată însă că PIB-ul Republicii Moldova a înregistrat o creștere de 4,3 la sută în nouă luni ale anului 2019, dar s-ar putea ca indicatorii din ultimele trei luni, care nu au fost calculați încă, să determine o micșorare a Produsului Intern Brut pentru întreg anul 2019.  

Una dintre cele mai mari contribuții la creșterea economiei moldovenești a avut-o comerțul, serviciile de transport și reparație, serviciile hoteliere și de alimentație publică, atingând cota de 1,4 procente. Agricultura, silvicultura și piscicultura au avut un aport la creștere economiei moldovenești mai mic de un procent.

Fluxul de știri
0