Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Iranului la București: Declarații incendiare despre Trump și Soleimani

© © Office of the Iranian Supreme Leader via APQassem Soleimani
Qassem Soleimani  - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Iranului la București, Morteza Aboutalebi, a comentat deciziile lui Donald Trump și a vorbit despre rolul generalului Soleimani în lupta împotriva terorismului.

BUCUREȘTI, 10 ian - Sputnik, Marius Holdean.  În cadrul unei conferințe de presă ținute la Ambasada Republicii Islamice Iran de la București, ambasadorul Morteza Aboutalebi a lansat critici dure la adresa președintelui SUA Donald Trump. Diplomatul a menționat că generalul Qassem Soleimani, un comandat foarte important în Iran, a fost ucis la indicația liderului de la Casa Albă.

”Unul dintre liderii lumii, Trump, nu s-a bucurat de această bucurie a lumii, Anul Nou. În a treia zi a Anului Nou creștin, Trump, cu ordinul pe care l-a emis, a efectuat un demers criminal și terorist împotriva unuia dintre cei mai îndrăgiți comandanți ai Republicii Islamice Iran”, a declarat Morteza Aboutalebi.

Morteza Aboutalebi a apreciat faptul că elitele internaționale au condamnat asasinarea generalului Qassem Soleimani, care avea o misiune diplomatică în Irak.

”Primul ministru irakian a anunțat că în dimineața în care comandatul a fost martirizat, acesta venea să îmi transmită un mesaj. Acest lucru a fost confirmat de gazda persoanei martirizate, premierul irakian. Nu cunosc conținutul acestui mesaj, dar era un răspuns adus din partea Iranului, discutat înainte, și se referea la legăturile dintre Iran și Arabia Saudită”, a declarat ambasadorul.

Мальчик держит портрет убитого генерала Сулеймани - Sputnik Moldova
Cazul Soleimani: SUA nu-și pot impune voința unui adversar dotat cu înalte tehnologii
El a explicat că în diplomație există canale diferite prin care se transmit mesaje. În funcție de conținut, mesajele pot fi transmise prin intermediul președinților, miniștrilor, reprezentanților speciali și al ambasadorilor.

Morteza Aboutalebi a menționat că generalul Qassem Soleimani nu ar fi călătorit cu un avion civil, dacă ar fi vrut să intre incognito în Irak.

Ambasadorul susține că generalul era implicat în combaterea terorismului internațional și astfel se explică prezența lui în Beirut.

”Generalul Soleimani a fost una dintre cele mai mari personalități ale lumii care a luptat împotriva terorismului. Dacă nu ar fi fost el, teroriștii ar fi reușit să producă suferință și în țările europene. Nu este doar un erou iranian, ci unul de nivel mondial, pentru că nu a lăsat terorismul să intre în Europa”, a precizat ambasadorul.

Morteza Aboutalebi a declarat că generalul ucis merită considerația tuturor oamenilor, întrucât a prevenit numeroase atentate teroriste.

Fluxul de știri
0