Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră cu rachete hipersonice Kinjal - Video

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Южный федеральный округ
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Южный федеральный округ - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 30 de nave de război și 40 de aeronave s-au reunit pentru un exercițiu comun major al flotelor din Marea Neagră și Nordul Rusiei, oferind șansa de a vedea unele dintre cele mai noi și cotate arme ale țării.

CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. Rachetele de croazieră ”Kalibr” au fost lansate de pe două tipuri de platforme în cadrul exercițiilor din Marea Neagră. Echipajele fregatei ”Amiral Grigorovici” și navei mici purtătoare de rachete ”Orekhovo-Zuevo” au efectuat lansări de suprafață, în timp ce submarinul ”Kolpino” a lansat un ”Kalibr” de sub apă. Aceste rachete au fost deja folosite în lupta efectivă, dovedindu-și eficiența în timpul operațiunii antiteroriste rusești din Siria.

Un duo de avioane de vânătoare MiG-31K au testat din aer rachetele hipersonice ”Kinjal” într-una din zonele de pe litoral. Acesta este unul dintre mai multele sisteme hipersonice pregătite pentru armata țării, împreună cu planorul Avangard, care este montat pe ICBM-uri bazate pe siloz și racheta ”Zircon”, dezvoltată pentru armată. Se spune că aceste tipuri de arme pot depăși orice apărare aeriană existentă, zburând de câteva ori mai repede decât viteza sunetului și manevrând constant.

Navele Flotei Mării Negre ”Ivanoveț” și ”Naberejnîe Chelnî” au lansat rachete anti-nave P-270 Moskit, în timp ce sistemele de rachete de coastă ”Utios” au distrus țintele navale care imitau vasele inamice.

Partea aeriană a exercițiilor a inclus avioane de luptă polivalente Su-30SM, bombardiere Su-24M și bombardiere strategice Tu-95. Vladimir Putin a urmărit exercițiile militare de la bordul crucișătorului ”Mareșal Ustinov” din Flota de Nord.

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaPutin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră
Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră cu rachete hipersonice Kinjal - Video - Sputnik Moldova
Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră

Comandantul șef al Marinei Ruse, Nikolai Evmenov, i-a raportat președintelui că exercițiile și-au atins toate țintele. "Hardware-ul și-a dovedit fiabilitatea, cu noi forme de utilizare încercate. De asemenea, personalul și-a demonstrat profesionalismul său."

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaPutin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră
Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră cu rachete hipersonice Kinjal - Video - Sputnik Moldova
Putin, la exercițiile Marinei Ruse în Marea Neagră

Putin a spus că noua tehnică militară din Marina Rusă urmează să atingă 70 la sută din dotări și că ar trebui păstrată la acest nivel, astfel încât „țara noastră să-și poată menține și consolida poziția ca una dintre puterile maritime principale”.

Fluxul de știri
0