Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări în domeniul transportului: Cine va stabili tarifele pentru cursele interurbane

© Sputnik / OsmatescoIulian Postică
Iulian Postică - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulian Postică, a declarat în studioul Sputnik Moldova că în acest an Guvernul va oferi Agenţiei Naţionale de Transport Auto competențe în stabilirea tarifelor pentru transportul național.
Important pentru șoferi- Cine va stabili din 2020 tarifele pentru transportul interurban

Agenţia Naţională Transport Auto, autoritate care asigură implementarea documentelor de politici publice şi strategiilor naţionale de dezvoltare în domeniul transporturilor rutiere, ar putea avea competențe în domeniul stabilirii tarifelor la transportul național.

Iulian Postică - Sputnik Moldova
Tarife noi la transportarea pasagerilor: Condițiile stabilite de autorități - Detalii
Despre asta a anunțat în studioul Sputnik Moldova secretarul de stat Iulian Postică.

Funcționarul a menționat că în acest sector s-a creat o situație anacronică, având în vedere că politicile tarifare sunt practic blocate, iar organul care trebuie să se ocupe de ajustarea tarifelor nu ar trebui să fie ministerul de resort. Postică spune că Guvernul va crea o agenție specializată care va avea atribuții importante în acest domeniu.

„Un minister este responsabil de politicile publice și nu de stabilirea tarifelor la transport. Noi, în 2020, prin modificările la legislație, vom corecta această abordare. Viziunea noastră în ceea ce privește tarifele este că trebuie să se ocupe de asta o agenție specializată. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) este o opțiune, pot fi alte opțiuni, pentru că nu este atribuția ministerului să facă acest lucru. De aceea, timp de 6 sau 7 ani nu s-au ajustat tarifele în transport, pentru că tot timpul problema respectivă a fost dezbătută pe dimensiunea politică”, a precizat Iulian Postică.

Din 1 ianuarie, tarifele pentru călătoriile interurbane au fost majorate de la 48 la 70 de bani pentru un kilometru parcurs, în cazul operatorilor ai căror unități de transport au un grad de confort sporit. Mai mjulte informații aflați din interviul audio atașat. 

Fluxul de știri
0