Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: Cât a costat noul sediu al Moldovagaz și din ai cui bani a fost construit

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovagaz s-a mutat în casă nouă la sfârșitul anului 2018. Președintele consiliului de administrație al companiei, Vadim Ceban, a fost întrebat în studioul Sputnik Moldova despre cheltuielile pentru construcția clădirii.
Exclusiv: Cât a costat noul sediu al Moldovagaz și din banii cui a fost construit

După ce Moldovagaz și-a schimbat sediul, unii oameni au acuzat conducerea că a construit clădirea din banii consumatorilor, iar cheltuielile vor fi incluse în facturi. Președintele consiliului de administrație al companiei, Vadim Ceban, a negat cu vehemență aceste învinuiri. El afirmă că nu cunoaște cât a costat noul sediu, dar a promis că va veni ulterior cu precizări, dacă va fi nevoie.

”Nu pot să vă spun cifra concretă. Vreau să menționez că indiferent care este suma, aceasta nu au fost introdusă în facturile consumatorilor finali. Aceste mijloace sunt investiții ale întreprinderii, respectiv nu a fost afectat tariful pe care l-au plătit consumatorii casnici”, a declarat Vadim Ceban în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Amintim că lucrările de construcție a noului sediu Moldovagaz au început încă în anul 2009, iar clădirea a 2018 a fost dată în exploatare abia în 2018.

Fosta conducere a întreprinderii justifica nevoia unui nou sediu prin faptul că cel vechi nu corespundea cerinţelor. Noua clădire are aproximativ 12 etaje şi este amplasată pe un teren de 20 de ari.

Menționăm că SA Moldovagaz este cea mai mare companie din Republica Moldova, fiind creată în anul 1999 în baza unei hotărâri de Guvern.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0