Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Cum nenoroceau oamenii trei asistente medicale dintr-un Centru de Sănătate

© Sputnik / Yana ZaharovaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Trei asistente medicale, angajate la un Centru de Sănătate, au recurs la un gest nesăbuit, iar acum sunt în vizorul oamenilor legii.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Trei asistente medicale din cadrul Centrului de Sănătate Râșcani sunt cercetate penal pentru circulație ilegală a substanțelor psihotrope.

Bebeluș - Sputnik Moldova
Substanțe cancerigene, depistate în scutecele pentru bebeluși – Detalii

Acestea erau ajutate de un bărbat de 60 de ani, care la fel se află în vizorul Poliției.

În birourile de serviciu și la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate rețete cu ștampila medicului de familie completate pentru procurarea substanțelor psihotrope.

Acestea conțineau pastile de clonazepam, diazepam, aprozolan, tramadol, rumorf, fiole de cetriaxon și de morfină.

Totodată, în biroul de serviciu al unei asistente medicale de familie din cadrul Centrului au fost depistați 200 de lei marcați și certificate cu prescrierea unor medicamente psihotrope.

„Afacerea” le-ar putea costa pe asistente privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani. Mai mult, acestea riscă privațiune de libertate de la 3 la 7 ani.

Fluxul de știri
0