Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu dolarul american în 2020: Prognozele specialiștilor

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaRubla, Dolar SUA, Денежные купюры России и США
Rubla, Dolar SUA, Денежные купюры России и США - Sputnik Moldova
Abonare
Dolarul american ar putea să se deprecieze în acest an. Prognoza a fost făcută de specialistul grupului financiar Kalita-Finance, Dmitri Golubovski, pentru Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Dolarul american ar putea să piardă teren în fața monedei unice europene și a yanului chinezesc. De această părere este specialistul rus Dmitri Golubovski, care a analizat evoluțiile principalilor jucători valutari mondial.

Dolari - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Lovitură pentru dolar: Vezi ce a recomandat Comisia Europeană țărilor din blocul comunitar

În opinia lui Golubovski, principalul factor de ieftinire a dolarului este Donald Trump. Anume președintele american joacă cel mai important rol în politizarea economiei mondiale. Mai mult, Golubovski spune că Trump este acuzat în SUA de manipularea cursului valutar, un lucru deloc ușor de realizat.

Ieftinirea dolarului este un lucru benefic pentru economia americană, în condițiile în care produsele exportate devin mai ieftine și mai competitive.

Pe piața locală, dolarul american continuă să se aprecieze ușor. Cotația stabilită de BNM pentru astăzi, 9 ianuarie, este de 17 lei și 32 de bani - cu cinci bani mai mult față de ziua de ieri.

Fluxul de știri
0