Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au anunțat Consiliul de Securitate ONU că sunt disponibile pentru negocieri cu Iranul

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Abonare
SUA nu vor să admită în continuare escaladarea situației și amenințarea păcii și stabilității în lume.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Reprezentantul permanent al SUA la Națiunile Unite, Kelly Craft, a expediat o scrisoare la adresa Consiliul de Securitate ONU în care a comunicat despre disponibilitatea Washingtonului de a purta negocieri cu Iranul, fără condiții prealabile, pentru a detensiona situația din regiune, transmite Reuters, cu referire la document, informează RIA Novosti.

Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Societate
Declarație neașteptată a președintelui SUA după atacul iranian - Detalii

Potrivit lui Craft, Statele Unite tind ”să nu admită amenințarea în continuare a păcii mondiale și a stabilității sau a escaladării din partea regimului iranian”.

Totodată, reprezentantul permanent a scris că uciderea generalului iranian Qassem Soleimani este justificată prin articolul 51 al Cartei ONU, care îi oferă statului dreptul la autoapărare.

Ea a subliniat de asemenea că atacurile aviatice ale SUA asupra milițiilor iraniene șiite al Hashd al-Shaabi, pe 29 decembrie 2019, au fost întreprinse ca răspuns la ”seria de atacuri din partea Iranului și a grupărilor susținute de acesta împotriva forțelor și intereselor SUA în Orientul Apropiat.

Omorârea lui Soleimani ar putea duce la tensionarea situației în Orientul Mijlociu>>>

La începutul lui ianuarie curent, Washingtonul a efectuat o operațiune de ucidere a lui Soleimani. Iranul a răspuns cu lovituri de rachetă asupra bazelor militare din Irak unde sunt dislocate forțele militare americane. Niciun militar SUA nu a avut de suferit.

Fluxul de știri
0