Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment pentru companiile aeriene moldovenești: Unde nu vor putea opera zboruri

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Companiile aeriene moldovenești trebuie să evite spațiul aerian al Iranului și Irakului. Avertismentul vine din partea Autorității Aeronautice Civile, în contextul tensionării situației din Orientul Mijlociu.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă le recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian irakian și iranian după escaladarea conflictului dintre Iran și Statele Unite ale Americii. Avertismentul vine și în contextul recomandărilor date de Agenția pentru Siguranța Aviației Uniunii Europene (EASA) care a efectuat o evaluare completă a situației din regiune.

Крушение украинского лайнера рядом с аэропортом Тегерана - Sputnik Moldova
Ultima oră! Un avion ucrainean cu 180 de persoane la bord s-a prăbușit - Video

Mai mult, în scopul anticipării unor situații de criză, Autoritatea Aeronautică Civilă va emite o dispoziție prin care va solicita operatorilor aerieni naționali să sporească nivelul de control, starea tehnică și navigabilitatea aeronavelor pe care sunt instalate motoare similare cu cele a aeronavei ucrainene care s-a prăbușit în Iran.

Amintim că un avion de tip Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, care efectua cursa Teheran-Kiev, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran, în noapte de 8 ianuarie.

Consiliul de Securitate al Ucrainei a anunțat că la bord se aflau 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului. La rândul lor, autoritățile din Iran au precizat că în avion se aflau în total 179 de persoane - 147 iranieni și 32 de cetățeni ai Canadei, Germaniei, Marii Britanii, Elveției, Suediei și Afganistanului.

Fluxul de știri
0