Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne așteaptă un cutremur puternic? Fenomen alarmant în zona seismică Vrancea

© Sputnik / Miroslav RotariСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Încă un cutremur s-a produs noaptea trecută în zona seismică Vrancea, fiind deja al șaselea de la începutul anului 2020.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Încă un seism s-a produs în zona Vrancea, la ora 01:27, și a fost resimțit la Buzău. Cutremurul cu o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 119 kilometri și este deja al șaselea din 2020. 

Сейсмограф - Sputnik Moldova
Societate
Cutremur în Vrancea: Al doilea seism din 2020 - iată ce magnitudine a avut

Primul s-a produs chiar de Revelion, la scurt timp după miezul nopții, și a avut o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter. În Republica Moldova cutremurul nu a fost resimțit, dar frecvența din ultima perioadă a seismelor din zona Vrancea produce îngrijorare.

În țara noastră se produc anual între 50 și 120 de cutremure slabe. Potrivit seismologilor români și moldoveni o dată la 30-40 de ani se produc seisme puternice de peste 7 grade pe scara Richter. Specialiștii nu exclud că un cutremur puternic s-ar putea produce în această perioadă, întrucât a trecut deja mai bine de patru decenii de la cel mai puternic seism din istoria României, care a distrus peste 35 de mii de locuințe și s-a soldat cu sute de morți și mii de răniți.

Fluxul de știri
0