Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă la punctele vamale de Crăciun: Iată ce spun autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 56 de mii de persoane au traversat frontiera de stat în ajun de Crăciun pe stil vechi, arată datele Poliției de Frontieră. Peste 55 la sută dintre acestea au intrat în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, în ajunul Crăciunului pe stil vechi, punctele de trecere a frontierei au fost traversate de 56 212 de persoane, dintre care 25 255 au părăsit țara, iar 30 957 au intrat în Republica Moldova.

Import-export - Sputnik Moldova
Reguli mai simple la vamă pentru exportatorii moldoveni - detalii

Cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei a fost Leușeni, prin care au trecut 14 526 de persoane și 3 444 mijloace de transport. Prin Aeroportul Internațional Chișinău au trecut 8 235, iar prin vama Sculeni – 7 138 de persoane.

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 12 226 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în RM - 6 350 treceri.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră mai menționează că în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un caz de trafic ilicit de bunuri, doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar trei conducători auto au ignorat regulile de transportare și folosire a vinietelor.

Momentan, toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Fluxul de știri
0