Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat declarația ministrului german de externe despre amenințările lui Trump

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a comentat declarațiile ministrului german de externe cu privire la amenințările președintelui american Donald Trump de a impune sancțiuni împotriva Irakului.

CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat declarațiile ministrului german de externe, Heiko Maas, cu privire la amenințările președintelui american Donald Trump de a impune sancțiuni împotriva Irakului în caz de „ostilitate” împotriva Washingtonului, transmite RT.

Iraqi parliament - Sputnik Moldova
Parlamentul irakian a votat o rezoluție prin care cere plecarea trupelor străine din țară
Într-un interviu acordat postului de Radio Deutschlandfunk, Maas a spus despre amenințările liderului american că "nu sunt foarte utile”.

"Trebuia să-mi cer scuze. Pentru orice eventualitate. Pentru că pe Germania nu va avea cine s-o protejeze", a scris Zaharova pe Facebook.

Anterior, parlamentul irakian a votat retragerea trupelor străine din țară. După aceea, Trump a amenințat cu sancțiuni. El a avertizat că acestea pot fi „foarte semnificative”.

Potrivit liderului american, trupele Statelor Unite nu vor părăsi Irakul până când Bagdad-ul nu va achita costul bazei aeriene construite acolo. 

Fluxul de știri
0