Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Important: Putin s-a întâlnit cu Assad la Damasc

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Сирии Б. Асадом
Рабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Сирии Б. Асадом - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, din aeroport șeful statului a mers pe străzile din Damasc în drum spre punctul de comandă al trupelor rusești din Siria.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, aflat într-o vizită oficială în Siria, a avut o întrevedere cu omologul său sirian, Bashar Assad.

Ajuns la Damasc, șeful statului a plecat la punctul de comandă al trupelor rusești din Siria, unde a avut loc întrevederea cu Bashar Assad, comunică RIA Novosti.

“Cei doi șefi de stat au audiat rapoartele militarilor cu privire la situația din mai multe regiuni ale țării”, a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În cadrul discuțiilor bilaterale, Putin a constatat că “a fost parcursă o distanță enormă pe calea restabilirii statalității siriene și integrității teritoriale”.

Un cvasistat pe malul de est al Eufratului: Ce scopuri urmăresc SUA în Siria - Sputnik Moldova
Video
Un cvasi-stat pe malul de est al Eufratului: Ce scopuri urmăresc SUA în Siria
Peskov a precizat că, în drumul de la aeroport spre punctul de comandă, Putin a trecut pe străzile Damascului. După aceasta, președintele a remarcat că în capitala siriană „pot fi observate cu ochiul liber semnele de restabilire a vieții pașnice”.

La rândul său, Assad i-a mulțumit lui Putin pentru vizita efectuată și și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de Moscova în lupta cu terorismul și în restabilirea păcii în Siria.

De asemenea,  Assad l-a felicitat pe Putin și tot poporul rus cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, a adăugat Peskov.

El a menționat că programul aflării lui Putin în Siria include și vizitarea altor câtorva obiective.

Fluxul de știri
0