Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chicu, supărat: Vezi pe cine avertizează

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul vine cu un avertisment la adresa celor care cumpără produse agricole de la persoane fizice pentru a le vinde ulterior companiilor. Pe pagina s-a de Facebook, Chicu spune că nu va tolera acest lucru pentru că are un efect negativ asupra producătorilor.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a venit cu un mesaj dur la adresa persoanelor care achiziționează produse de la fermierii individual pentru a le comercializa ulterior companii. Reacția vine după intrarea în vigoare a unui regim fiscal simplificat de înregistrare a acestui tip de activitate.

”A intrat în vigoare regimul simplificat de întocmire a documentelor aferente achizițiilor de produse agricole de la persoane fizice, în special nuci și miez de nucă. Previn agenții de achiziții să nu încerce să manipuleze, că această modificare are impact negativ asupra prețurilor de achiziții. V-am făcut ”viața mai simplă”, ca să nu completați mii de acte de achiziție, dar dacă vor fi speculații legate de această simplificare de procedură - vom acționa cu toată fermitatea”, a punctat premierul Chicu.

Din 1 ianuarie 2020 este instituit un mecanism preferențial pentru colectorii de produse agricole, în special nuci și fructe. Este vorba despre o procedură simplificată de documentare a activității de achiziție a produselor agricole de la persoane fizice și comercializarea acestora agenților economici.

Fluxul de știri
0