Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranienii participă marţi în masă la înmormântarea generalului Soleimani – Video

© Sputnik / Mazyar AsadiТраурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани и другими погибшими в ходе атаки США в Ираке
Траурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани и другими погибшими в ходе атаки США в Ираке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Iranienii s-au adunat într-un număr uriaș marți dimineață în centrul orașului Kerman, unde urmează să fie înmormântat astăzi generalul Qassem Soleimani, care a fost ucis vineri în Irak.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Locuitorii din Kerman s-au adunat în mulţime uriaşă marți dimineață, 7 ianuarie, în centrul acestui oraș iranian, unde urmează să fie înmormântat în timpul zilei generalul Qassem Soleimani, ucis vineri de SUA în Irak.

Mobilizarea populară pare la fel de importantă precum cele care au avut loc în zilele de 5 și 6 ianuarie la Teheran și în alte orașe, unde au trecut sicriile ofițerului și tovarășilor săi uciși împreună cu el.

Касем Сулеймани - Sputnik Moldova
Omorârea lui Soleimani ar putea duce la tensionarea situației în Orientul Mijlociu

Generalul Soleimani a fost ţinta unui atac SUA în timp ce se afla într-un convoi pe Aeroportul Internațional Bagdad, vineri dimineață; uciderea sa, despre care Teheranul a spus că este un act de terorism de stat, a intensificat drastic tensiunile din Orientul Mijlociu.

Ca răspuns la asasinarea lui, președintele iranian, Hassan Rouhani, a jurat că Teheranul îi va răzbuna moartea. De asemenea, Irakul a condamnat atacul ca o încălcare a suveranității ţării, parlamentul votând pentru scoaterea trupelor străine din țară.

La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va ataca Iranul „foarte repede și foarte dur” dacă acesta va riposta și a avertizat că va „lovi” Irakul cu „sancțiuni cum nu au mai văzut până acum”, subliniind că trupele americane nu vor părăsi țara decât dacă SUA vor fi plătite pentru „baza aeriană” foarte costisitoare instalată acolo.

Fluxul de știri
0