Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin le-a adresat un mesaj creștinilor care sărbătoresc astăzi Crăciunul

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил Рождественское богослужение
Президент РФ В. Путин посетил Рождественское богослужение - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a adresat un mesaj de felicitare creștinilor care sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe creștinii ortodocși care sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului, menționând că Biserica Ortodoxă Rusă joacă un rol important în educarea noii generații.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл совершил напутственный молебен для российской олимпийской сборной - Sputnik Moldova
Societate
Patriarhul Kirill: Mesaj emoționant cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului

„Le doresc tuturor creștinilor ortodocși, tuturor cetățenilor Rusiei care sărbătoresc Nașterea Domnului, sănătate și bunăstare”, a spus Putin.

Liderul rus a subliniat că „în zilele luminate de Crăciun, milioane de oameni din toată lumea simt bucurie și exaltare, sentimente deosebite de comuniune cu tradițiile multiseculare care se transmit din generație în generație”.

“Inimile lor sunt pline de iubire, credință în biruința binelui și dreptății”, a mai adăugat președintele Rusiei.

În opinia lui Putin, un rol edificator în consolidarea bazelor moral-spirituale ale societății, în păstrarea moștenirii istorice, culturale în educarea tineretului îl joacă Biserica Ortodoxă Rusă.

“O astfel de muncă prodigioasă enormă este foarte importantă și merită cea mai profundă recunoștință”, a menționat liderul rus.

În noaptea de Crăciun, șeful statului a fost prezent la slujba oficiată la catedrala Schimbării la Față din Sankt Petersburg. Liturghia a fost săvârșită de parohul lăcașului, preotul Nikolai Brîndin.

кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР  - Sputnik Moldova
Societate
Mitropolitul Vladimir: Cerul s-a unit cu pământul - S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos

La slujba de sărbătoare au fost prezenți și reprezentantul președintelui în districtul federal Nord-Vest, Alexandr Guțan, guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexandr Beglov, precum și enoriașii cu copii lor.

După liturghie, Putin s-a adresat credincioșilor.

“Vă felicit cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului și a noului an! Să fiți sănătoși și fericiți!”, a spus el.

De asemenea, șeful statului a discutat cu parohul Catedralei și i-a înmânat în dar o icoană a Maicii Domnului de Tikhvin. Drept răspuns, președintele a primit din partea preotului icoana Maicii Domnului de Kazan.

Fluxul de știri
0