Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: 60% din apelurile la 112 sunt false

© Sputnik / Miroslav RotariServiciul 112
Serviciul 112  - Sputnik Moldova
Abonare
La începutul acestui an, Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a publicat date cu privire la numărul de apeluri din partea cetățenilor.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Aproape 60 la sută dintre apelurile parvenite la 112 în 2019 au fost false. Informația a fost făcută publică de Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112.

Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Apeluri deocheate la 112: Serviciul de Urgență în luna noiembrie - Audio

Potrivit statisticii pentru anul trecut, peste 3,2 milioane de apeluri au fost înregistrate la numărul unic de urgență 112, ceea ce înseamnă o medie zilnică de aproape 9 mii de apeluri.

„Apelurile de urgenţă reale reprezintă 40,9 %, iar dintre acestea cele mai multe au fost gestionate de Serviciul de Ambulanţă (74,6%), Poliţie (22,8%) şi Pompieri (2,6%)”, precizează Serviciul 112.

Totodată, Serviciul național unic pentru apelurile de urgență precizează că cele mai multe apeluri provin din municipiile Chișinău și Bălți și raioanele Orhei, Cahul, Ungheni și Soroca. Iar cele mai dese probleme semnalate au fost hipertensiunea arterială, dureri abdominale, toracice sau de spate, copii bolnavi, infracțiuni contra vieții, contra patrimoniului, în domeniul transportului și incendiile.

Pompierii și salvatorii, dislocați în cinci raioane ale țării: Vezi motivul>>>

Totodată, în 2019 Serviciului 112 a recepționat 13.152 de mesaje sms de anunţare a urgenţelor.

În context, specialiștii îndeamnă populația să sune la 112 doar atunci când are nevoie urgentă de pompieri, ambulanță sau Poliție.

Fluxul de știri
0