Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință la Guvern: Ce miniștri au fost convocați și de ce

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolȘedință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II
Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a convocat o ședință de lucru consacrată proiectului e-guvernare. A participat un ministru, conducerea Agenției Servicii Publice și a Agenției Guvernare Electronică.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Procesul de implementare a proiectului e-guvernare a fost examinat în cadrul unei ședințe convocate de premierul Ion Chicu, la care a participat vicepremierul Serghei Pușcuța și conducerea Agenției Servicii Publice și a Agenției Guvernare Electronică, dar și responsabili din cadrul Cancelariei de Stat și Cabinetului prim-ministrului.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu: Precizări și explicații despre sistemul bugetar

Potrivit unui comunicat de presă, premierul a declarat că „digitalizarea și implementarea masivă a tehnologiilor Informaționale este o prioritate a Guvernului”.

Potrivit directorului Agenției Guvernare Electronică, Iurie Țurcan, misiunea proiectului este creșterea eficienței serviciilor publice, dar și a calității și accesibilității lor.

O problemă în procesul de implementare a proiectului e-guvernare este interesul scăzut din partea mai multor autorități publice atât față de procesul de semnare a acordurilor între AGE și autorități, cât și față de procesul de reinginerie a serviciilor publice, s-a constatat în ședință.

Proiectul are un buget de 22,43 de milioane de dolari și este susținut de Banca Mondială.

Fluxul de știri
0