Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Londra îndeamnă la calm după asasinarea generalului iranian

© AP Photo / Matt DunhamDominic Raab
Dominic Raab - Sputnik Moldova
Abonare
Londra îndeamnă toate părțile la o deescaladare a situației după asasinarea generalului iranian, Qasem Soleimani, de către SUA.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Dominic Raab, îndeamnă părțile la o deescaladare a tensiunilor ca urmare a asasinării generalului iranian Qasem Soleimani, pentru a preveni o tensionare suplimentară, se afirmă într-o declarație a ministrului britanic, dat publicității vineri de către diplomația Regatului Unit.

“Am recunoscut întotdeauna pericolul unei agresiuni din partea forțelor iraniene Quds, condusă de Qasem Soleimani. După moartea acestuia, îndemnăm cu insistență părțile la o deescaladare. Un conflict suplimentar nu este în interesul nostru”, a declarat Raab.

Mai devreme, Pentagonul a confirmat că SUA au întreprins o operațiune împotriva șefului unității speciale Quds a Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, Qasem Soleimani. De asemenea, insurgenții șiiți au anunțat că în cadrul operațiunii în Bagdad au decedat cinci militanți și doi “oaspeți”. Printre cei uciși se află și comandantul unității insurgente, Abu Mahdi al-Muhandis, pe care secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a acuzat de organizarea atacului asupra Ambasadei americane din capitala Irakului, pe 31 decembrie.

Moartea lui Soleimani a fost confirmată și de autoritățile iraniene. Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a promis o răzbunare cruntă.

Fluxul de știri
0