Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va dura minivacanța de Crăciun și câte zile libere vor mai avea bugetarii în 2020

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bugetarii vor beneficia anul acesta de o minivacanță de Crăciun – ziua de odihnă suplimentară va fi recuperată pe 11 ianuarie.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. În afara obișnuitelor zilele de odihnă, bugetarii din Republica Moldova se vor bucura în anul 2020 de 13 zile libere. Una dintre acestea a și trecut deja – miercuri, 1 ianuarie.

Икона Рождество Христово - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători creștine din luna Ianuarie

Zile libere sunt și 7-8 ianuarie, când este sărbătorită Nașterii Domnului. Guvernul a decis ca bugetarii să aibă o minivacanță de cinci zile în această perioadă.

Astfel, potrivit hotărârii Guvernului din 17 decembrie, angajații la stat vor avea zile libere începând cu 4 ianuarie (sâmbătă) și până pe 8 ianuarie (miercuri), 6 ianuarie fiind declarată suplimentar zi de odihnă.

Ziua de luni, 6 ianuarie 2020, când este sărbătorit Ajunul Nașterii Domnului (Crăciunului) pe stil vechi va fi recuperată pe 11 ianuarie (sâmbătă).

Prin aceeași hotărâre, Guvernul a dispus ca ziua de 28 august 2020 (vineri) să fie declarată zi de odihnă pentru bugetari, urmând să fie recuperată anticipat, pe 22 august (sâmbătă).

Alte zilele libere în 2020 vor mai fi:

8 martie - (duminică Ziua internaţională a femeii)

19 aprilie - (duminică Prima zi de Paşti)

20 aprilie - (luni a doua zi de Paşti)

27 aprilie - (luni Paştele Blajinilor)

1 mai - (vineri Ziua Muncii)

9 mai - (sâmbătă  Ziua Victoriei )

1 iunie - (luni Ziua Copilului)

27 august - (joi Ziua Independenței)

31 august - (luni Ziua Națională ”Limba Noastră”)

25 decembrie - (vineri Nașterea Domnului - Crăciunul pe stil nou).

Fluxul de știri
0